Guvernør beordrer nationalgarden væk fra Ferguson

Guvernøren i den amerikanske delstat Missouri har givet nationalgarden ordre til at indlede en "systematisk tilbagetrækning" fra Ferguson.

St. Louis-forstaden har i to uger har været plaget af uro efter drabet på en sort teenager, der blev skudt af politiet forrige lørdag.

Guvernør Jay Nixon roser i en pressemeddelelse medlemmerne af nationalgarden, der er en slags hjemmeværn, for indsatsen.

- Jeg værdsætter højt de mænd og kvinder fra nationalgarden, som med succes har udført en specifik og afgrænset mission med at beskytte kommandocentralen, siger Nixon blandt andet om opgaven med at bistå politiet.

I næsten to uger har demonstranter været på gaden i bydelen, og i forbindelse med demonstrationerne har der været plyndringer og vandalisme.

Guvernøren besluttede mandag at indsætte nationalgarden, da urolighederne tog til i kølvandet på drabet på den unge mand Michael Brown forrige lørdag.

Efter indsættelsen af nationalgarden var der de følgende nætter fortsat uro i gaderne, men det seneste døgn har roen igen lagt sig over den fattige forstad.

Demonstranterne har krævet en fuld belysning af, hvad der skete, da en betjent forrige weekend dræbte den ubevæbnede Brown med seks skud.

- Hænderne op, skyd ikke, har været det faste tilråb fra demonstranterne for at understrege, hvad de opfatter som et skydeglad og militaristisk politi.

De har udtrykt stor frustration over det overvejende hvide politis hårdhændede behandling af det overvejende sorte flertal i Ferguson.

/ritzau/