Gymnasieelever: Sex-side på Facebook er over grænsen

'Vi samler de lækreste studiner, så I kan få nogle lyn i huen! Tip os gerne, hvis du kender en sød studine!'.

Sådan står der på Facebook-siden 'Lækre studiner', hvor det vrimler med billeder af nyudklækkede studenter-piger, som intetanende bliver udstillet med det formål at formidle fræk kontakt.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - ALTID GRATIS NYHEDER

Siden er langt over grænsen, mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

- Hvis der er nogle studiner, som gerne vil møde nye mennesker, så må de selv stå for den kontakt. Om det så er ude i det virkelige liv eller på en dating-side. Men det er der ikke nogen andre, der skal blande sig i, uden de får lov. Så det tager vi afstand fra, siger formand Phillip Dimsits til Dagens.dk.

LÆS OGSÅ: Side på Facebook vil arrangere sex med nyudklækkede studiner

Facebook-siden er fyldt med billeder af danske studenterpiger ledsaget af teksten 'more to cum (sæd red.)'. På mange af pigernes studenterhuer fremstår deres navn tydeligt.

- Det skal vi slå hårdt ned på. For det er ikke rart som 18-19-årig at blive udstillet på den måde, siger Phillip Dimsits.

Uvidende piger

En af de piger, som ufrivilligt er blevet en del af den nye Facebook-side, er en 19-årig (ikke pigen på billedet red.), som netop er dimitteret fra Århus Købmandsskole.

Hun lagde et ansigtsbillede på Instagram, da hun blev student, og er rystet over pludselig at være blevet del af en Facebook-side, der har til formål at arrangere sex.

- Det er virkelig ikke rart. Det er ikke noget omverdenen skal blande sig i. Sex er noget privat og noget, jeg selv vil styre. Det skal de bare holde sig langt væk fra, siger hun til Dagens.dk.

Ifølge Phillip Dimsits er det på tide med en dialog om brugen af sociale medier.

- Vi unge skal tage stilling til, hvordan vi bruger Facebook. Hvad lægger vi ud, hvem vi har kontakt med, og hvordan vi reagerer, når sådan noget som det her sker. For det er langt fra første gang, at nogen har taget nogle billeder og brugt dem i en sammenhæng, hvor de ikke hører hjemme, siger han.

 

Dagens Gossip