Håndbold: Danmark får ekstra VM-test mod Sverige

Danmarks mandlige håndboldlandshold ændrer sin traditionelle forberedelse en lille smule forud for afrejsen til VM i Doha til januar.

Landsholdet spiller som vanligt firenationersturnering på dansk grund, Totalkredit Cup, men det bliver til en ekstra landskamp mod Sverige lige før turneringen.

Kampen skal spilles i den store Malmö Arena, og det bliver således svenskernes og københavnernes mulighed for at sende deres landshold af sted til VM.

Ved Totalkredit Cup deltager Slovenien og Island på vanlig vis, men samtalerne med svenskerne om deres deltagelse i turneringen, gav - ifølge Dansk Håndbold Forbunds generalsekretær Morten Stig Christensen, "nogle yderst interessante nyskabelser for nabosamarbejdet."

- Svenskerne foreslog, at de kunne overtage arrangementet af deres egen første kamp ved stævnet, og at de samtidig arrangerede en landskamp mellem Sverige og Danmark i Malmø i ugen op til Totalkredit Cup.

- Altså en landskamp, der ikke har noget med selve turneringen at gøre, siger Morten Stig Christensen.

Kampen mellem Sverige og Danmark bliver spillet 5. januar i Malmö Arena.

Ved Totalkredit Cup møder Danmark først Slovenien. Det sker 9. januar i Odense. Dagen efter, lørdag den 10. januar, spiller Danmark mod Island i Gigantium i Aalborg, og ugens anden kamp mod Sverige bliver spillet den 11. januar i Aarhus.

Danmark spiller sin første kamp ved VM i Qatar fredag den 16. januar mod Argentina.

Danmark er i gruppe med Argentina, Polen, Rusland og Tyskland. Bahrain var også med i gruppe D, men har trukket sig fra turneringen.

Slovenien og Sverige deltager også ved VM. Island skal håbe på at få tildelt den plads, der er blevet ledig efter Bahrains afbud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip