Håndbold EM: Bookmakernes odds levner ikke Danmark store chancer

PA

401 uger siden

|

31/10/2016
Det er næsten lige så fast en tradition som julekalender og risengrød i december: Kvindernes håndboldturnering. I år er det EM i Sverige, det gælder.

Dagens topnyheder

Desværre for danske håndboldfans er bookmakernes odds nådesløse: 25 gange pengene på dansk guld – og end ikke en plads i den øverste halvdel.

Det kan måske undre, at Sandra Toft & co. er spået så ringe chancer, men kvinderne har været inde i noget af resultattørke. Dette ”kulminerede” med deltagelse ved OL, som glippede i kvalifikationen, der ellers var overkommelig.

 

Samtidig er det kun blevet til én medalje ved de sidste ti slutrunder, men til gengæld er man ikke sluttet dårligere end nummer otte (i den bedste halvdel) ved de sidste syv EM- og VM-slutrunder. Man falder altså på ingen måde igennem.

Det er dog sjældent, at bookmakerne tager fejl. Derfor skal man heller ikke undervurdere, at oddsene på håndbold EM er dårlige for Danmark. Men der er vel ikke noget bedre end en overraskelse?

Men hvad svarer egentlig til odds 25 ud fra en chancevurdering? For et par år siden var det lig med, at Hendens Majestæt Dronningen ville sige Facebook i nytårstalen – det gjorde hun så!