Håndbold-EM: Frankrig protesterer mod skandalemål

De franske håndboldkvinder fik tirsdag skuffende 24-24 mod Tyskland ved EM i Ungarn og Kroatien, og resultatet kan blive katastrofalt for franskmændenes chancer for at komme i semifinalen.

Men Frankrig nedlagde efter opgøret protest, fordi tyskerne i anden halvleg scorede til 17-14 med en spiller for meget på banen.

Tyskerne havde en spiller udvist, men tv-billeder viser, at seks tyske markspillere var på banen ved målet.

Ingen af de seks tyske spillere på banen havde en anden farve trøje på, hvilket er et krav, hvis et hold tager sin keeper ud. Tv-billederne viser ikke, om den tyske målvogter var på banen ved målet.

- Dommeren har begået en stor fejl. Men jeg forventer ikke at få noget ud af protesten. Vi har afleveret en protest, og der kommer en besked onsdag, siger den franske landstræner, Alain Portes, til Aftonbladet.

Resultatet efterlader Frankrig på fem point inden onsdagens sidste kampe i mellemrunden. Gruppen føres an af Sverige med syv point, Montenegro har seks, og Holland samt Frankrig har fem point hver. Tyskland er uden chancer for at gå videre.

Sverige og Montenegro mødes onsdag, mens Frankrig møder Holland.

Den anden gruppe i mellemrunden afsluttes også onsdag. Her kan Danmark snuppe en plads i semifinalen med mindst uafgjort mod Spanien. Den kamp begynder klokken 18.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip