Håndbold-EM: Ingen ukrainsk hjælp til Danmark

11/12/2014

Danmark kan maksimalt få tre point med over i mellemrunden ved håndbold-EM for kvinder i Ungarn og Kroatien.

Jan Pytlicks mandskab havde ellers håbet på ukrainsk sejr over Rumænien i torsdagens tidlige kamp i Debrecen, men ukrainerne kunne ikke levere overraskelsen.

Rumænien vandt med 23-22 efter 12-9 ved pausen over et ukrainsk hold, der kæmpede bravt, men må rejse hjem uden point efter de tre kampe.

Rumænerne var igennem det meste af forestillingen komfortabelt foran, men storfavoritterne sjuskede gevaldigt i anden halvleg, og da Iryna Glibko reducerede til 21-22 med mere end et minut igen, blev der pludselig spænding om udfaldet.

Ukrainerne vidste dog, at de skulle vinde kampen, hvis de skulle videre i turneringen, og det var de trods alt ikke i nærheden af.

Da Rumæniens storskytte Cristina Neagu scorede på straffekast et halvt minut før tid, var der ikke mere at komme efter for veterantræneren Leonid Ratner og hans tropper.

I mellemrunden tæller kun de point, holdene har fået mod de øvrige mellemrunde-deltagere. De point, der er erobret mod udslagne hold, bliver slettet.

Havde Ukraine taget en overraskende sejr, ville holdet have taget rumænernes plads i mellemrunden, og dermed ville Danmark have fået de to point fra sejren over Ukraine med over i mellemrunden i stedet for det ene point fra 29-29-kampen mod Rumænien.

Danmarks kamp mod Norge senere torsdag aften vil afgøre, om danskerne skal have et, to eller tre point med videre i turneringen.

Foreløbig ligger kun fast, at Rumænien får et point med videre, mens Ukraine kan rejse hjem.