Håndbold: Små detaljer skal give herrerne EM-succes

Da de danske håndboldherrer i januar spillede VM i Qatar, blev det ikke til den placering, som danskerne havde håbet på. Et nederlag til Spanien i kvartfinalen resulterede i, at danskerne måtte tage til takke med en femteplads.

Det håber og tror landsholdets stregspiller Jesper Nøddesbo ikke bliver tilfældet ved næste års EM i Polen.

- Vi skal lige blive de få procent bedre, så vi kan få de guldmedaljer, som vi alle sammen så gerne vil have, siger han.

Det er nu tre måneder siden, at landsholdet kom hjem fra slutrunden, og den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, som er kendt for at være en detaljens mand, har analyseret VM-slutrunden meget grundigt for at finde mulige forbedringer i det danske spil.

Gudmundsson slår fast, at selvom han generelt var tilfreds med det meste i Qatar, så kan danskerne lære meget af slutrunden.

- Vi fik ikke den placering, vi ønskede i Qatar. Jeg stiller meget høje krav til mig selv og spillerne, men jeg synes, holdet spillede bedre og bedre turneringen igennem. Men der er altid små ting, man kan forbedre.

Nogle af de faser, som landstræneren mener, at holdet kan blive bedre til, er at lukke kampene.

- Vi kan blive bedre i den afgørende fase. Der var vi ikke gode nok mod Tyskland og Spanien, men det er nogle meget små detaljer, der gør udslaget, og dem må vi så se, om vi kan få rettet op på, siger islændingen.

Nøddesbo er enig med sin landstræner i, at der generelt var en del at være tilfreds med i Qatar.

- Vi havde rimeligt godt styr på vores forsvar gennem hele slutrunden, så der synes jeg, vi har et fint fundament at bygge videre på, og det samme gælder for vores spilsystemer i angrebet.

- Jeg synes, vi har holdet til at gå hele vejen til EM, siger Barcelona-spilleren.

Før billetten til slutrunden i Polen kan indløses, er der en kvalifikation, der skal klares.

Her går det fint for Danmark, der har to sejre efter to kampe og fører gruppen med fire point foran Hviderusland, som med et point færre end danskerne er på andenpladsen.

I disse dage er landsholdet samlet i Brøndby forud for to opgør mod netop Hviderusland. Torsdag mødes de to nationer i den hviderussiske hovedstad, Minsk, og lørdag tørner holdene igen sammen i Aarhus.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip