Håndboldkvinderne tager femtepladsen ved EM

Det danske kvindelandshold slutter EM i Serbien som nummer fem, efter at danskerne lørdag middag besejrede Rusland med 32-30 i kampen om femtepladsen.

Dermed gav den spillemæssige revolution, der blev sat i gang efter OL-fiaskoen i sommer, ikke nogen mærkbar resultatmæssig nedtur i forhold til de tre seneste slutrunder, hvor Danmark er sluttet som nummer fem, fire og fire.

I en kamp, hvor der reelt intet som helst var på spil og som var at betragte som en god gang nedvarmning, haltede de danske spillere ellers efter russerne igennem stort set hele første halvleg, indtil Mette Gravholt i de sidste sekunder fik udlignet til 15-15.

Som vanligt var det danske forsvar alt andet end skudsikkert, og specielt i højresiden omkring Louise Burgaard og Kristina Bille var der store problemer i kampens indledning.

Russerne, der i lighed med Danmark stiller med et ganske ungt mandskab ved dette EM, spillede hurtig og bevægelig håndbold. Det var langt fra den tunge og noget stereotype stil, man har set fra den kant gennem årene.

Alligevel blev det ikke nogen specielt mindeværdig kamp, fordi der manglede den sidste nerve i en næsten mennesketom hal, hvor en snes nordmænd dog gjorde et bravt forsøg på at bakke danskerne op.

En række tekniske fejl, som danskerne ellers har lavet få af ved EM, kostede i offensiven, hvor spillet til tider blev lovlig ambitiøst, som det typisk kan ske, når kampen gælder om ingenting.

Det var positivt at se playmakeren Lærke Møller i sin blot anden kamp ved denne slutrunde spille med stor autoritet og stå for fem scoringer.

Til gengæld kunne heller ikke hun for alvor få gang i klubkammeraten Susan Thorsgaard.

Stregspilleren, som Jan Pytlick anser for at være en af verdens bedste i offensiven, har haft et stille EM, hvor spillet i perioder er gledet forbi hende. Thorsgaard sluttede turneringen med blot fem mål i syv kampe.

Midtvejs i anden halvleg begyndte danskernes større friskhed at gøre sig gældende, og hjulpet af en stribe kontrascoringer bragte Danmark sig foran afgørende foran.

Burgaard lavede otte scoringer på lige så mange forsøg, men må dele topscorerværdigheden i kampen med Ann Grete Nørgaard.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip