Hård tackling koster ung dansker ishockeykarrieren

Aalborg Pirates-forwarden Christian Nordentoft indstiller sin ishockeykarriere i en alder af blot 23 år.

Beslutningen er taget efter anbefalinger fra lægerne som følge af en alvorlig hjernerystelse i forbindelse med en kamp i Metal Ligaen i januar mellem Aalborg Pirates og Unibet Stars Gentofte.

Det skriver Aalborg Pirates på sin hjemmeside.

- Det er en træls situation, når lægerne siger, at det bedste for én er at stoppe. Jeg har sovet mere eller mindre siden den tackling, og så er det klart, at man overvejer situationen, når speciallæger siger, at jeg ikke skal fortsætte.

- Jeg har haft hovedpine hele tiden og er følsom over for lys og støj, så jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, siger Christian Nordentoft.

Hjernerystelsen fra januar var Christian Nordentofts fjerde i karrieren, og det har været med til at påvirke lægernes beslutning.

Den unge forward har nået at repræsentere det danske A-landshold fire gange, lige som det også er blevet til flere optrædener på ungdomslandsholdene.

I alt er det blevet til 173 kampe for Aalborg Pirates siden skiftet fra den lokale ærkerival Frederikshavn White Hawks i 2011/2012-sæsonen.

Klubben ærgrer sig over, at man ikke får glæde af Nordentoft fremover.

- Vi er kede af det på Christians vegne, og vi forstår fuldt ud hans beslutning. Vi vil gerne sige stort tak for den enorme indsats, han har lagt i klubben de sidste fire sæsoner.

- Han er en publikumsmagnet, der altid giver sig 100 procent i kampene, og det vil vi komme til at savne, siger salgs- og sportschef i Aalborg Pirates, Frederik Åkesson.

Aalborg Pirates er gået på sommerferie, efter klubben røg ud af Metal Ligaens slutspil i kvartfinalen til Frederikshavn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip