Hacker kunne have slettet alle videoer på YouTube

Skrevet af Kirstine Petersen

04/04/2015

Mest læste i dag

Skal? Skal ikke?

Det må have kløet i fingrene på den russiske hacker Kamil Hismatullin, som for nyligt tog imod en aftalt hacker-opgave fra Google og fandt ud af, at han havde adgang til at slette samtlige videoer fra sitet.

Opgaven var et stipendiat på cirka 9.000 danske kroner, som blev givet til såkaldte Google-reportere, der ofte hjælpe Google med at finde huller i systemerne.

Kamil kan sit kram og tog imod opgaven.

Læs også: Rigspolitiet fremsætter jobtilbud til hackere

Han besluttede at gå i kødet på ”YouTube Creator Studios”, der er en tjeneste, der lader dig lægge videoer ud og styre din helt egen YouTube-kanal – her blev blandt andre popstjernen Justin Bieber kendt.

På få timer fandt han et kæmpe hul i tjenestens sikkerhed. Han kunne slette samtlige videoer ved hjælp af få klik, skriver han på sin blog.

- Alt i alt brugte jeg seks-syv timer på at efterforske, inklusiv de timer, jeg kæmpede med trangen til at rydde ud i hele (Justin red.) Biebers kanal haha, skriver han.

Læs også: "Amerikanske soldater tag jer i agt": Islamisk stat hacker amerikansk forsvarskommando

Heldigvis er Kamil tilsyneladende en ærlig sjæl, der modstod kløen i fingrene og i stedet advarede Google om problemet med det samme.

På få minutter kunne opdagelsen være katastrofal i de forkerte hænder, og Google løste derfor hurtigt problemet og gav Kamil endnu en belønning. Denne gang på 34.000 kroner.
 

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler: