Hacker-sag driver internet-aktivist til selvmord

Schwartz var en af stifterne bag internet-tjenesten Reddit og tjente en mindre formue på salget af tjenesten. Han har også været med til at udvikle RSS-protokollen og det såkaldte Ressource Description Framework, og han blev især kendt som aktivist, der kæmpede for informationsfrihed og mod copyright.

En af hans mest kendte aktioner var forsøget på at "befri" dokumenter i det offentligt tilgængelige PACER-system (Public Access to Court Electronic Records) i 2009. Han brugte et script til at suge omkring 20 procent af dokumenterne i databasen, inden hans adgang blev lukket.

Det fik FBI til at overvåge aktivistens Facebook- og LinkedIn-aktiviteter, selv om det ikke var muligt at bevise, at han havde overtrådt loven, skriver Comon.dk

Så var det anderledes i 2011, da Schwartz forsøgte at downloade videnskabelige artikler fra det såkaldte JSTOR-system. Schwartz blev anholdt i juli 2011 og sigtet for at have stjålet fire millioner dokumenter fra MIT og JSTOR.

MIT hævdede, at Schwartz havde skaffet sig uretmæssig adgang til universitetets netværk og brugt det til at stjæle dokumenterne hos JSTOR.

Retssagen skulle starte om kort tid, selv om den 26-årige Schwartz senere indgik et forlig med JSTOR, der netop har annonceret, at 4,5 millioner artikler i arkivet nu bliver frit tilgængelige.

Schwartz risikerede op til 50 års fængsel og en bøde på mere end 20 millioner kroner i retssagen, som Anonymous-aktivisterne betegner som et "justitsmord". MIT har nu annonceret, at man vil gennemføre en tilbundsgående undersøgelse af universitetets rolle i JSTOR-sagen.

Familien til Schwartz skriver i en udtalelse, at det amerikanske justitssystem er skyld i hans død. Harvard-professor Lawrence Lessig retter en lignende kritik i hans indlæg med overskriften "Prosecutor as Bully".

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip