Hackersag: Dansker frygter at blive stemplet som stikker

- Kender du din medtiltalte, Warg?

Spørgsmålet kommer fra senioranklager Maria Cingari ved Retten på Frederiksberg, hvor 21-årige JKT onsdag bliver afhørt om sin rolle i forbindelse med hacking af offentlige registre, blandt andet CPR-registret.

- Jeg har ikke lyst til at tale om andre. Du kan stille spørgsmål til mig. Men for to dage siden var der en, der blev overfaldet i det fængsel, jeg sidder i, lyder det fra JKT.

Han er sammen med det tidligere hackerdømte, svenske it-geni Gottfrid Svartholm Warg tiltalt i sagen. Men JKT afviser at svare på spørgsmål om relationen til den anden medtiltalte i sagen.

- I fængslet kan du få bank bare for at tale venligt til vagterne, så jeg vil ikke risikere at blive stemplet som stikker, siger JKT.

JKT og Warg er tiltalt for at stå bag et omfattende elektronisk indbrud i et dataanlæg hos virksomheden CSC i Valby tilbage i 2012. Her blev en række offentlige registre med følsomme oplysninger hacket.

Ud over CPR-registret drejer det sig blandt andet om politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer. Begge mænd nægter sig skyldige.

Hvor de fleste 21-årige måske har et højskoleophold og et studiejob på cv'et, så forholder det sig ganske anderledes for JKT.

Han har onsdag fortalt, hvordan han har arbejdet for flere internationale firmaet - blandt andet har han udført it-sikkerhedsarbejde for Commonwealth Bank of Australia.

I Danmark har han arbejdet for Pricewaterhouse Coopers, og senioranklager Maria Cingari har i retten fremlagt en anbefaling fra JKT's daværende chef.

I anbefalingen roser chefen JKT til skyerne, og i en anden fremlagt mail udtrykker chefen stor beklagelse over, at JKT har sagt sit job op.

Der ventes at falde dom i hackersagen den 31. oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip