Hackersag: Dommer afviser at behandle erstatningskrav fra CSC

It-virksomheden CSC får ikke lov til at få behandlet et millionkrav om erstatning i samme ombæring som selve straffesagen mod to mænd, der er tiltalt for omfattende hacking af virksomhedens computeranlæg.

Mændene er ved Retten på Frederiksberg tiltalt for blandt andet at have stjålet samtlige oplysninger fra CPR-registret, som befinder sig i CSC's anlæg.

- Retten har ikke villet behandle kravet i forbindelse med denne her sag, og det har vi så måttet tage til efterretning, siger advokat Hans Jakob Folker, som repræsenterer CSC i sagen.

Erstatningskravet fra CSC lyder på knap fem millioner kroner. De skal dække de udgifter, som virksomheden har haft i forbindelse med hackerangrebet. Blandt andet omfatter kravet et større beløb til dækning af pressehåndtering og for udgifter til at hjælpe politiet.

Retten har fredag taget stilling til, om erstatningskravet kunne indgå som en del af sagen, men det har man altså afvist.

Ofte bliver erstatningskrav fra en forurettet behandlet i samme ombæring som straffesagen mod den tiltalte. Det kan for eksempel være i forbindelse med hærværk, hvor en hærværksmand dømmes til at erstatte det ødelagte.

- Vi synes, at det havde været naturligt at tage erstatningskravet med i denne sag, når det er nu, det foregår, og de tiltalte er til stede, siger Hans Jakob Folker til Ritzau.

Ifølge ham vil CSC nu afvente udfaldet af sagen, og erstatningskravet vil så blive fremsat som et civilt søgsmål. Det forudsætter naturligvis, at de tiltalte bliver dømt.

- Det er klart, at det ikke gør det nemmere for os. Der er blandt andet påstand om, at den ene tiltalte skal udvises af Danmark, men vi må tage rettens afgørelse til efterretning.

CSC kan ikke indbringe beslutningen fra Retten på Frederiksberg for Østre Landsret.

- Det er en afgørelse, som ikke kan kæres. Men hvis sagen ender med at blive anket til landsretten, så kan vi igen fremsætte vores krav i den forbindelse, fortæller Hans Jakob Folker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip