Haderslev Kommune hjælper de unge i gang med en aktiv fritid

Fodbold, spejder og dans fylder fritiden ud for mange danske børn, men der er også en del, der aldrig er kommet i gang med en fritidsaktivitet.

Det har et projekt i Haderslev Kommune forsøgt at ændre. Resultatet er, at omkring 450 børn og unge i de seneste tre år er kommet i gang med forskellige fritidsaktiviteter i kommunens foreninger.

Projektet hedder ”Idræt, sundhed og foreningskultur” og har både haft fokus på at introducere børn og unge for nye aktiviteter, motivere dem og også støttet dem økonomisk, hvis det har været nødvendigt.

- Vi er glade for, at så mange børn er kommet i gang med en aktivitet, og nu håber vi, at forældrene hjælper dem med at holde fast i en aktiv fritid. Vi ved, at det gør en forskel for mange børn og unge at komme ud blandt andre og knytte nye venskaber, siger formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Asta Freund.

Det er Birgit Rasmussen fra Sundhed og Forebyggelse, der som projektleder de sidste tre år har besøgt familier og vejledt dem om kommunens tilbud til børn og unge. Hun har også støttet familierne med forskellig form for praktisk hjælp.

- Den praktiske hjælp har bestået i at være en slags mentor for familien i forbindelse med opstart og fastholdelse i foreningen. Vi har også hjulpet nogle familier i gang ved at betale kontingent eller udstyr, men det har vist sig, at mange familier ved en mere langsigtet planlægning godt kan prioritere at sætte penge af til at deres børn kan have en fritidsaktivitet, siger Birgit Rasmussen.

Det er i særdeleshed de familier, som ikke kender til foreningslivet, eller ikke har mulighed for at bakke deres børn op i forhold til en fritidsaktivitet. Det sidste har været tilfældet for Linda Cemina Grunvalde, der for få måneder siden flyttede til Haderslev.

- Jeg har selv haft nok at se til med flytningen, og jeg er alene med fire børn, så jeg har endnu ikke haft mulighed for at komme videre med dette. Min datter på 12 år har haft meget behov for at komme i gang med en fritidsaktivitet og få nye kammerater, og hun er helt klart blevet mere glad, efter at hun er startet til ridning og svømning, siger Linda Cemina Grunvalde. 

 

Dagens Gossip