Hækkerup om patent: Vi danser ikke efter DF's pibe

Skrevet af admin

|

14/10/2013

Dagens topnyheder

Danskerne kan godt forberede sig på at skulle sætte et ekstra kryds i forbindelse med næste års valg til Europaparlamentet, efter at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har slået fast, at DF stemmer nej til EU's patentdomstol

Handels- og europaminister Nick Hækkerup (S) konstaterer, at hvis Dansk Folkeparti ikke skifter mening igen og bakker op om patentdomstolen, så får vi som følge af grundloven en folkeafstemning.

- Det er Dansk Folkepartis eget valg at være imod patentdomstolen, men de vender altså ryggen til almindelige lønmodtagere, som er afhængige af, at virksomheder fra lande på den anden side af kloden ikke stjæler de idéer, vi skal leve af her i Danmark, siger Hækkerup i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Ministeren langer samtidig hårdt ud efter DF's tilbud om at acceptere dansk tilslutning til patentdomstolen, hvis regeringen i samarbejde med Dansk Folkeparti ville gøre noget for at dæmme op for den såkaldte velfærdsturisme.

- Den kræmmermentalitet, som vi kender fra DF's samarbejde med den tidligere VK-regering, er altså ikke noget, vi lader os styre af. Vi danser ikke efter DF's pibe, siger Hækkerup.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde i sin åbningstale i Folketinget for to uger siden, at der skal afholdes en folkeafstemning 25. maj 2014 i forbindelse med valget til EU-Parlamentet, hvis Folketinget ikke vedtager lovforslaget om patentdomstolen med de nødvendige fem sjettedeles flertal.

Ved en sådan folkeafstemning vil regeringen anbefale danskerne at stemme ja.

- Folkeafstemningen handler dybest set om at beskytte danske arbejdspladser. Med en patentdomstol er danske virksomheder beskyttet mod, at der kommer nogen fra den anden side af kloden og stjæler de idéer, vi får herhjemme, siger Nick Hækkerup.

/ritzau/