Hækkerup: Vores asylsystem er under stort pres

Lige nu er tilstrømningen af asylansøgere til Danmark den største i 20 år. De officielle tal for antallet af nye asylansøgere i august er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Jyllands-Posten kom omkring 2000 ansøgere til Danmark i august. I september er der kommet yderligere 100 i gennemsnit om dagen.

Og justitsminister Karen Hækkerup (S) ser med alvor på sagen.

- Vi tager situationen meget alvorligt. Vores asylsystem er under stort pres, siger hun i en skriftlig kommentar.

Ifølge flere medier kan tallet for hele 2014 ende på mindst 14.000 asylansøgere.

Og situationen er yderlig tilspidset, da byrådet i Halnæs Kommune torsdag aften besluttede at lukke asylcentret i Auderød i Nordsjælland ved udgangen af september som planlagt.

Dermed skal Udlændingestyrelsen ud og finde alternative indkvarteringsmuligheder til de cirka 600 asylansøgere fra centret.

- Af hensyn til integrationen er der en klar grænse for, hvor mange flygtninge, vi kan tage imod i Danmark, så derfor overvejer vi også i øjeblikket forskellige tiltag, siger justitsministeren.

Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, krævede onsdag handling fra regeringen.

- Asylområdet er ude af kontrol og nærmer sig efterhånden niveauet under Nyrup. Vi risikerer svenske tilstande i Danmark, hvis ikke regeringen handler nu, sagde Martin Geertsen onsdag.

- Derfor burde regeringen bruge nogle af de mange penge, de bruger på at gøre Danmark til et mere attraktivt land for asylansøgere til i stedet at hjælpe i nærområderne, sagde Venstres integrationsordfører.

Martin Geertsen påpeger, at en del af forklaringen på den voldsomme stigning i antallet af asylansøgere skyldes flere asylansøgere fra Syrien. Og Danmark "skal selvfølgelig løfte vores del af ansvaret". Og derfor skal indsatsen opprioriteres i nærområderne.

Også i Dansk Folkeparti og Liberal Alliance mener man, at indsatsen skal ske i nærområdet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip