Hær: Boko Haram står bag seksdobbelt selvmordsangreb

Et seksdobbelt selvmordsbombeangreb har kostet snesevis af mennesker livet i et angreb mod en landsby i det nordøstlige Nigeria, meddeler den nigerianske hær ifølge nyhedsbureauet AFP.

Angrebet fandt sted fredag i landsbyen Zabarmari nær provinshovedstaden Maiduguri, men meldingen fra hæren er først kommet lørdag.

- I alt seks selvmordsbombere har sprængt sig selv i luften omkring garagen og har dræbt snesevis af mennesker, mens andre er såret. En soldat er også død, lyder det i en meddelelse fra hærens hovedkvarter.

Hæren giver den yderliggående Boko Haram-bevægelse skylden for det blodige angreb.

Kort forinden havde øjenvidner og indbyggere i Zabarmari fortalt til AFP, at et stort antal militante trængte ind i Zabarmari fredag aften, og at de var for mange til, at soldaterne i byen kunne holde dem tilbage.

Da indbyggerne begyndte at flygte, sprængte kvindelige selvmordsbombere sig selv i luften i menneskemængden, siger en indbygger, Haladu Musa, som formåede at flygte fra byen.

Han tilføjer, at et stort antal mennesker blev dræbt.

- De fleste af dem blev dræbt af selvmordsbomberne, siger Haladu Musa.

Ifølge ham plyndrede de militante en del butikker og stak ild til flere bygninger, inden hæren fik tilkaldt forstærkninger og tvang dem ud af byen.

Zabarmari ligger omkring 10 kilometer fra Maiduguri, som foruden at være provinshovedstad i Borno-delstaten også er den by, som Boko Haram oprindelig er udsprunget af.

Hæren har indsat soldater i regionen i et forsøg på at bekæmpe den voldelige islamistiske bevægelse, og fredag aften var der hårde kampe mellem de to sider.

Soldaterne var også i kamp mod islamister, der forsøgte at indtage Maiduguri, skriver AFP.

I de seneste dage har indbyggere i flere landsbyer i Borno-delstaten meldt om en række blodige angreb, der tilsammen har kostet mindst 150 mennesker livet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip