Halshugning udløser global fordømmelse af IS

Drabet på den unge amerikanske nødhjælpsarbejder Peter Kassig har udløst forfærdelse og fordømmelse verden over, og præsident Barack Obama kalder Islamisk Stats halshugning for en "handling i ren ondskab."

Forældrene til den dræbte, Ed og Paula Kassig, udtrykker stolthed over sønnens arbejde i Syrien:

- Vi er knuste over at have fundet ud af, at vores søn, Abdul-Rahman Peter Kassig, har mistet sit liv som et resultat af sin kærlighed til det syriske folk og hans ønske om at lindre syrernes smerte.

- Vores tanker og følelser går til familierne til de syrere, der mistede deres liv sammen med vores søn, siger familien i en besked med henvisning til optagelserne af drabene på mindst 18 syriske soldater.

Der blev mandag flaget på halv ved de offentlige bygninger i Kassigs hjemstat, Indiana, hvor guvernøren, Mike Pence, kalder drabet for "en ubeskrivelig barbarisk handling."

- Han var en af os, og han var den bedste. Han var beundret af alle, siger Pence.

Den britiske premierminister, David Cameron, siger, at han er "forfærdet" over det "koldblodige " drab, som den franske præsident, François Hollande, kalder "en forbrydelse mod menneskeheden".

USA's udenrigsminister, John Kerry, siger, at den amerikanske regering havde arbejdet sammen med Kassigs familie for at forsøge at få den 26-årige amerikaner frigivet.

- Under hans fangenskab arbejdede familien og hele regeringen på at undgå dette tragiske udfald, siger Kerry.

Burhan Mousa Agha, en syrisk ven af den dræbte, siger, at Kassig var en modig, morsom, engageret og tapper person.

- Jeg undskylder for, at han blev dræbt i mit land. De er dyr, mindre end dyr. De repræsenterer ikke islam. Peter kæmpede ikke mod nogen, men forsøgte at hjælpe, siger han.

Søndages video var anderledes end tidligere optagelser af halshugninger begået af IS. Kassig bliver ikke vist på videoen, og der bliver ikke fremsat direkte trusler mod andre vestlige gidsler.

Videoen kommer på et tidspunkt, hvor Islamisk Stat er på tilbagetog flere steder i Irak - blandt andet på grund af vedholdende luftangreb fra en amerikansk-ledet koalition.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip