Hamas affyrer raketter mod Israel før våbenhvile

Få minutter før en våbenhvile mellem Israel og Hamas trådte i kraft tirsdag morgen, blev der affyret adskillige raketter fra Gazastriben og ind i Israel.

Israelsk militær skriver på Twitter, at der blev affyret 17 raketter fra Gaza, hvoraf det israelske raketværn skød seks af dem ned.

Der er umiddelbart ingen meldinger om døde eller sårede i forbindelse med raketterne, men affyringen fik luftsirener til at lyde flere steder i Israel, heriblandt i forstæder i Jerusalem.

Hamas har ifølge Reuters taget ansvaret for at have skudt en salve af langtrækkende raketter mod Israel som hævn for det, Hamas kalder Israels "massakre" i Gaza.

En våbenhvile mellem parterne trådte i kraft klokken syv dansk tid. Ifølge nyhedsbureauet AFP stod israelske styrker også bag mindst fem angreb mod Gaza, kort før våbenhvilen mellem de stridende parter begyndte.

Israelsk militær oplyste tirsdag morgen, at det har trukket alle sine styrker på landjorden ud af Gaza forud for, at våbenhvilen trådte i kraft.

- De israelske forsvarsstyrker vil blive omgrupperet til forsvarspositioner uden for Gazastriben, og vi vil opretholde disse forsvarspositioner, siger oberstløjtnant Peter Lerner fra den israelske hær.

Våbenhvilen mellem Israel og Hamas skal efter planen vare i 72 timer.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip