Hamas anklager Israel for at bryde egen våbenhvile

Den syv timer lange våbenhvile, som Israel ensidigt påbegyndte klokken 9 mandag, blev ifølge de palæstinensiske sundhedsmyndigheder i Gaza brudt kort tid efter, da et hus i Gaza City blev ramt.

Ifølge Ashraf Al-Qidra, der er talsmand for sundhedsmyndighederne, blev 15 personer såret i angrebet. En talskvinde for israelsk militær meddeler, at man er ved at undersøge hændelsen.

Israel meddelte ved midnatstid, at det mandag i syv timer ville indstille sine krigshandlinger i det meste af Gazastriben.

Våbenhvilen, eller det "humanitære vindue" som de israelske myndigheder kalder det, slutter efter planen klokken 16.

I tidsrummet vil det være muligt at bringe forsyninger så som mad og medicin ind i området ifølge israelsk militær.

Samtidig kan en del af de tusindvis af palæstinensere, som er blevet fordrevet eller har valgt at forlade deres boliger under den seneste konflikt, vende tilbage til deres hjem.

Meddelelsen blev på forhånd mødt med skepsis fra Israels modpart i konflikten, Hamas-bevægelsen.

- Formålet er at aflede opmærksomheden fra de israelske massakrer. Vi stoler ikke på sådan en ro og opfordrer vort folk til at udvise forsigtighed, siger organisationens talsmand, Sami Abu Zuhri.

Den israelske hær advarer om, at den vil "respondere på ethvert forsøg på at udnytte dette vindue" til at angribe israelske soldater eller civile.

Et område ved byen Rafah i den sydlige del af Gazastriben er ikke omfattet af våbenhvilen. Det israelske militær angreb søndag et mål i nærheden af en FN-skole i Rafah. Angrebet kostede 10 civile palæstinensere livet og har udløst voldsom international kritik. Blandt andet fra FN og USA.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip