Hamas er med på 12 timers våbenpause

Den islamistiske Hamas-bevægelse er gået med til at lægge våbnene i Gazastriben for en stund, siger en talsmand for organisationen til Reuters.

Våbenhvilen starter lørdag morgen og skal vare 12 timer, siger talsmanden Sami Abu Zuhri ifølge nyhedsbureauet.

Han fortæller, at alle militante grupper i Gazastriben er indforstået med aftalen, der ifølge talsmanden er kommet på plads med hjælp fra FN.

Meldingen kommer efter, at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, ifølge israelske og amerikanske embedsmænd skulle have sagt til USA's udenrigsminister, John Kerry, at de israelske soldater lørdag morgen ville indstille angrebene i 12 timer.

En anonym israelsk embedsmand forklarer til den israelske avis Haaretz, at våbenhvilen skal give de civile palæstinensere mulighed for at skaffe mad og vand.

Hospitalerne skal ligeledes have mulighed for at få indhentet de nødvendige materialer, ligesom de internationale hjælpeorganisationer skal kunne hjælpe de nødstedte palæstinensere i Gazastriben, lyder det fra israeleren.

Det er ikke umiddelbart klart, nøjagtig hvornår våbenhvilen træder i kraft.

Hamas siger, at den starter klokken otte lokal tid - det vil sige klokken syv i Danmark.

Den israelske embedsmand og også en amerikansk diplomat mener, at det vil ske en time tidligere.

Dødstallet i den 18 dage lange væbnede konflikt mellem Hamas og Israel steg fredag til 865 personer i Gazastriben. På israelsk side er 35 soldater dræbt foruden to civile, der er blevet ramt af Hamas' granater.

Israels "Operation Protective Edge" blev indledt 8. juli som svar på Hamas' raketangreb fra Gazastriben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip