Hamas-krigere når Israel gennem tunnel fra Gaza

admin

|

17/07/2014

Dagens topnyheder

Israelske styrker har tidligt torsdag morgen afvæbnet mindst 12 væbnede Hamas-medlemmer, der havde nået israelsk territorium gennem en tunnel fra Gazastriben.

Det siger en militærkilde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kilden fortæller, at palæstinenserne tilsyneladende ønskede at angribe israelerne, men det endte med, at flere af Hamas-krigerne blev dræbt.

Omvendt lykkedes det ikke for palæstinenserne at tage livet af nogen fjender, siger kilden.

Sammenstødet sker få timer før, at parterne indleder en fem timer lang humanitær våbenhvile i Gazastriben, der i over en uge har været under israelsk bombardement.

Hamas-bevægelsen, der styrer Gazastriben, gik torsdag aften med til at indstille raketaffyringerne mod Israel, så de mange nødstedte palæstinensere kan få hjælp.

Det er planen, at våbenhvilen træder i kraft klokken 10.00 lokal tid - det vil sige klokken 9.00 i Danmark.

Aftalen blev indgået efter, at en embedsmand i FN-systemet havde appelleret til parterne om at indstille fjendtlighederne, der i løbet af ni dage har kostet over 215 mennesker livet.

Den langvarige fejde i Mellemøsten blussede op, da tre israelske teenagere 12. juni blev bortført på Vestbredden og senere fundet dræbt. Israel beskylder Hamas for at stå bag.

Senere blev en ung palæstinenser fundet dræbt - angiveligt blev han brændt levende. Drabet på palæstinenseren betragtes som hævn for de tre dræbte israelere.

/ritzau/Reuters