Hamas: Vi har taget israelsk soldat som gidsel

En talsmand fra den væbnede gren af Hamas, al-Qassam-brigaden, hævder søndag aften, at bevægelsen har taget en israelsk soldat som gidsel under de seneste kampe i Gaza.

Det skriver de internationale nyhedsbureauer søndag aften.

- Den israelske soldat Shau Aaron er i hænderne på al-Qassam-brigaden, siger talsmanden Abu Ubeida, der benytter et pseudonym, under en tv-transmitteret tale.

Der forelå ikke umiddelbart en kommentar fra Israel.

Søndag blev den blodigste dag i konflikten i fem år, efter at over 100 palæstinensere mistede livet i Gaza, mens Israel oplevede det største tab af soldater på én dag i årevis, da 13 soldater blev dræbt.

I 2006 blev den israelske soldat Gilad Shalit bortført af væbnede palæstinensere. Han sad i fangenskab i fem år, før han blev frigivet, mod at Israel satte 1027 fængslede palæstinensere fri.

Den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, forlangte søndag et hastemøde i FN's Sikkerhedsråd for at drøfte krisen i Gazastriben.

Søndag erklærede det palæstinensiske selvstyres præsident tre dages landesorg og anklagede Israel for at begå en massakre.

Den amerikanske præsident Barack Obama har i en telefonsamtale med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, søndag udtrykt "alvorlig bekymring" omkring det stigende antal af dræbte efter søndagens angreb i Gaza.

Obama sagde videre, at han sender sin udenrigsminister John Kerry til Kairo for at mægle mellem parterne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip