Hamilton fortsætter sin sejrsbølge i tysk grandprix

Kevin Magnussen (Renault) kunne søndag gå på sommerferie, efter det tyske Formel 1-grandprix var kørt på Hockenheim.

Danskeren fik en fremragende start på Hockenheim. Han vandt fire positioner og kørte sig hurtigt op som nummer 12, efter at han lagde ud på en 16.-plads.

Den 23-årige Renault-kører kunne smage på pointene, da han for et kort øjeblik var helt oppe som nummer ti. Magnussen faldt dog hurtigt tilbage efter en tur i pitten, og han sluttede på 16.-pladsen.

Holdkammeraten Jolyon Palmer fik modsat en skidt start, hvor han hurtigt måtte i pit. Briten dumpede derfor tilbage til den tunge ende fra startpositionen som nummer 14, og han sluttede som nummer 19.

Løbet blev vundet helt suverænt af Lewis Hamilton (Mercedes), som hurtigt slog et solidt hul efter en perfekt start, hvor han overhalede holdkammeraten Nico Rosberg, som startede i pole position.

Hele vejen igennem løbet førte Hamilton sikkert, og han endte seks sekunder hurtigere end Daniel Ricciardo (Red Bull) på andenpladsen, mens Max Verstappen (Red Bull) var tredjehurtigst.

Med sejren kan Hamilton fejre sin fjerde grandprixsejr i træk og den sjette i denne sæson. Med sejren øger Mercedes-køreren forspringet i VM-stillingen til holdkammeraten Nico Rosberg.

Hamilton fører efter løbet VM-regnskabet med 217 point, mens Rosberg på andenpladsen har 198 point.

Tyske Rosberg var på hjemmebane, men fik ikke det bedste løb. Han blev straffet med fem sekunder efter en overhaling af Max Verstappen, hvor Verstappen under overhalingen kørte af banen.

Tyskeren har ikke vundet et grandprix siden 19. juni i Baku, efter at han vandt sæsonens fire første løb.

Formel 1-kørerne kan nu se frem til lidt ferie, før næste løb skal køres i Belgien om fire uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip