Han ligner en fattig bondemand, men kig nærmere og sandheden overrasker de fleste

En bondemand med en trebenet hund. Eller en ældre herre med hat og havehandsker.

Sådan kan man vælge at se billedet ovenfor, men skarpsindige og måske især politik-interesserede læsere kan gennemskue, at manden på billedet er José Mujica; Uruguays præsident fra 2010 til 2015 og noget af en anderledes politiker.

Den vensteorienterede mand og tidligere guerillakriger er om nogen en særpræget statsmand: José Mujica er således kendt som værende den fattigste præsident i verden, ifølge Heftig

Han har sådan set selv valgt at leve op til titlen, da han donerede 90 af sin indkomst til gode formål efter sin tid i landets magtelite.

Han har tidligere siddet 14 år i fængsel og har i årevis været en selverklæret forkæmper for folkets frihed, hvilket på sin vis gør ham til endnu et eksempel på, at der nogle gange er kort fra at være udråbt terrorist og modstandsmand til at blive præsident, hvilket også sås med Sydafrikas kendte og tidligere præsident, Nelson Mandela.

José Mujica holder fast i sine principper om at være en folkets mand.

Han kører derfor ikke en stor flot bil, men derimod en gammel Volkswagen "boble".

Han, undskyld os, sked i øvrigt stort og flot på kotumen for påklædning, da han var præsident og troppede gerne op i sandaler og korte bukser, da han regerede og omgikkes med landets embedsmænd.

Da han trak sig for politik sidste år lød hans yderst korte afskedstale; Tak folk.

I dag deles billedet af den "ydmyge bonde" på de sociale medier som en hyldest og opfordring til andre politikere om vedvarende at tænke sig selv mere som en del af det folk, de repræsenterer. 

Læs også: Boris Johnson vil ikke undskylde racistiske fornærmelser og ord om sex med geder

 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip