Han var træt af at fiske lig op af vandet: Nu har han dedikeret sit liv til et rørende formål

Japaneren Yukio Shige er berømt verden over for at patruljere kysterne i sit hjemland.

Siden han en skæbnessvanger dag fik at vide, at hans gode ven havde taget sit eget liv, har han dedikeret sit liv til at redde andre, der forsøger at begåselvmord.

Japan er et af de lande i verden, der har en af de højeste selvmordsrater i verden. Sidste år begik 24 ud af 100.000 mennesker selvmord i landet. I Danmark var tallet cirka 13 ud af 100.000 i 2001.

Tallet er så højt, at problemet har stået på den japanske regerings liste over indsatsområder siden 2007, skriver The Independent.

Læs også: Louise forsøgte at tage sit liv: Ny viden hjælper selvmordstruede unge

Mange af japanerne med selvmordstanker vælger det bakkede landskab “Tojinbo” langs kyststrækningen, hvor det er let at kaste sig fra en klippe og ud i havet.

Trods sin 70 år patruljerer den pensionerede politimand derfor hver dag kysterne sammen med to-tre hjælpere, for at redde folk, der vil begå selvmord. Tidligere var det hans job at rykke ud, når ligene blev fundet, men nu gør han, hvad han kan, for at der bliver fundet færre strandvaskere. 

- Forestil dig scenariet; Nogen sidder og tror, at deres eneste udvej er at slutte alting, alene, hvor kun deres skygge er med dem. Jeg tror, at de gerne vil have hjælp. De vil gerne have, at der kommer en og redder dem, siger Yukio Shige til The Independent.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip