Handicappet guldfirer dæmper EM-forventninger

Guldfireren er per tradition hovedattraktionen, når Danmark fra fredag deltager ved EM i roning i polske Poznan.

Men denne gang mangler en fjerdedel af den normale kvartet. Morten Jørgensen, bådens mest rutinerede, er blevet hjemme på grund af overtræning og er blevet erstattet med Jens Vilhelmsen.

- På den baggrund er forventningerne skruet en del ned denne gang, og guldfireren kæmper nu først og fremmest for at sikre sig en plads i finalen, lyder målsætningen på roning.dk.

Ud over Vilhelmsen skal Kasper Winther Jørgensen, Jacob Søgaard Larsen og Jacob Barsøe forsøge at skabe et godt resultat på guldfirerens nye præmisser.

Trods et vanskeligt forår melder den danske lejr om optimisme forud for EM. Ganske vist er VM i slutningen af august sæsonens ultimative mål, da det er her, OL-billetterne uddeles.

Men det er ved EM, at de danske atleter for første gang får et signal om, hvor de står i forhold til konkurrenterne.

- Vi har ikke haft de helt optimale træningsbetingelser, fordi det har blæst meget både hjemme på Bagsværd Sø, men også i de træningslejre, som vi har haft i Portugal.

- Men nu kan vi fornemme, at forholdene hernede i Poznan faktisk lidt er lig dem, vi har været vant til hele foråret, så det kan måske ende med at gå hen og være en fordel for os, at vi har skullet slås med så megen vind i træningen, siger sportschef Lars Christensen.

I alt stiller Danmark op med 18 roere fordelt på 10 bådklasser, hvoraf otte af dem er olympiske.

EM foregår fra 29. til 31. maj.

/ritzau/

 

Dagens Gossip