Hans far bombede World Trade center: Nu bekæmper han terrorisme

26. februar 1993 kørte en varevogn ned i parkeringskælderen under World Trade Center i New York. Den var ladet med sprængstof, og da det gik af, mistede seks personer livet og 1042 personer blev såret.

En af mændene, der havde planlagt denne terroraktion, var El Sayyid Nosair, Zak Ebrahims far.

Læs også: London-rapper hovedmistænkt for mordet på amerikansk journalist

Terroristens søn har nu udgivet en bog om sin far og sit eget liv - et liv han også fortæller om til et TED Talk foredrag. Her fortæller han blandt andet om, da han som syv-årig kom med sin far og sine "onkler" med på skydebanen, hvor han skulle vise sig at have et stort talent.

- Som far så søn, grinede onklerne, da lille Zak ramte plet.

I løbet af sin barndom lærte Zak blandt andet, at jøderne var hans fjende, og at homoseksualitet var forkert. Men en tilsyneladende negativ ting skulle vise sig at påvirke den lilel dreng i positiv retning.

Zak Ebramhim havde ingen venner som barn, for han skiftede skole for tit. Til gengæld var han buttet og blev mobbet. Og netop mobningen mener han har givet ham en empati, der gør, at han ikke kan ønske noget ondt for andre.

Læs også: Et år efter ulykken: Her er familiens rørende dagbog fra Camilla Pedersens koma

Da han blev ældre, fik han en ven, som han ikke vidste var jøde til at starte med.

- Der var ikke noget naturligt fjendskab mellem os. Jeg havde aldrig haft en jødisk ven før, fortæller han - og det gjorde ham stolt.

Senere fik han arbejde i en forlystelsespark, hvor flere af hans kolleger var homoseksuelle. Og de var gode mennesker, selvom han hjemmefra havde lært, at de var syndere.

- Jeg ved ikke, hvordan det er at være homoseksuel, men jeg er meget bevidst om, hvordan det er at blive dømt på baggrund af noget, jeg ikke kan kontrollere, siger han.

Læs også: Døende fars sidste ønske: Red min datter fra kræft

Efterhånden kunne han ikke holde fast i sin børnelærdom, der var baseret på had.

- En dag talte jeg med min mor om, hvordan min verdensopfattelse var ved at ændre sig, og hun sagde noget til mig, som vil være i mit hjerte, så længe jeg lever. Hun så på mig med de trætte øjne på en person, som havde oplevet fordomme nok til et helt liv og sagde: "Jeg er træt af at hade mennesker", siger Zak Ebrahim.

Familien har siden taget afstand fra faderen og skiftet efternavn. Faderen er i dag 58 år gammel og sidder fortsat fængslet for sin medvirken til bombningen af World Trade Center i 1993.

Se Zak Ebrahims TED Talk her:

 

Dagens Gossip