Hans Nielsen står foran svær debut som landstræner

Peter Kildemand er skadet, og Nicki Pedersen har fået fri, så der er et par unge navne, der skal slå til, hvis det danske speedwaylandshold skal gå videre til finalen i årets hold-VM.

Det fortæller landstræner Hans Nielsen, inden Danmark skal dyste mod Polen, Rusland og Tjekkiet i det første udskilningsstævne i Vojens lørdag aften.

Kun vinderen af lørdagens dyst i Vojens går videre til VM-finalen lørdag 30. juli i Manchester, mens nummer to og tre får en ny chance i Race Off dagen inden finalen.

- Vi vil gerne sikre billetten i første hug. Vi håber, vi har fundet et hold, som er nogenlunde i form. Jeg tror på, at vi har et fint nok hold til at nå finalen.

- Det er spændende på alle mulige måder, også fordi det er den første rigtige test for mig, siger Hans Nielsen.

Det danske hold består i fraværet af Nicki Pedersen og Peter Kildemand af den tredje grandprixkører, Niels-Kristian Iversen, som er kaptajn, samt Michael Jepsen Jensen, Kenneth Bjerre og Leon Madsen.

- Det ville jo være dejligt nemt bare at have de tre grandprixkørere i topform, så jeg bare skulle finde en enkelt mere. Så simpelt har det desværre ikke været i år.

- Hvis ikke vi går direkte videre fra Vojens, så skal vi konkurrere med et af de hold for at få den sidste plads i finalen i Manchester. Det bliver hårdt, og det er jævnbyrdigt, siger Hans Nielsen.

Rusland stiller i år op med det tunge kavaleri anført af Emil Saifutdinov samt brødrene Artem og Grigory Laguta.

- Problemet er, at der er ekstrem hård konkurrence i år med både Polen og Rusland. Rusland plejer jo ikke at være noget særligt, fordi de ikke har haft deres stærke kørere med.

- Men russerne har de stærkeste kørere med i år, hvor både Saifutdinov og de to Laguta-brødre, som er godt kørende i øjeblikket. Det er det stærkeste hold, de kan stille.

- Og vi ved, hvor stærke Polen er. Det så vi i grandprixet i Cardiff med de unge gutter, de har på holdet, advarer Hans Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip