Hans Nielsen: Vi kom for sent i gang

Finalen i VM i speedway for hold bliver uden dansk deltagelse lørdag aften i Manchester, men det var tæt på i fredagens Race Off, hvor Australien i stedet bookede finalebilletten.

Danmark halsede længe efter Australien, men mod slutningen blev det tæt, og først i sidste heat sørgede Jason Doyle for, at Australien sluttede øverst af fire nationer med 44 point foran Danmarks 41 point.

Kun én nation kunne kvalificere sig, og det var en kamp mellem Australien og Danmark, mens Rusland og USA sluttede på tredje- og fjerdepladsen, og aldrig var en trussel.

Australien oparbejdede et stort forspring, og ifølge den danske landstræner, Hans Nielsen, så fandt danskerne farten for sent.

- Vi kom for sent i gang. Det var ærgerligt. Der var et par kørere, der hang lidt i bremsen, og det tog lidt for lang tid at komme i gang.

- Heldigvis fik vi det vendt, og alle kørere fik snakket godt sammen, og Kenneth Bjerre skiftede cykel. Leon (Madsen, red.) var usikker i de første heat og fandt ikke rigtig formen før de sidste heat, og det var lige sent nok, siger Hans Nielsen.

Han kunne dog glæde sig over, at de danske kørere mod slutningen fik skabt spænding efter en skidt dansk start, selv om det ikke var nok.

- Vi havde chancen til sidst, men det var lidt af en håndfuld med Doyle (Jason, red.), som var super kørende. Vi stod virkelig med håret nede ad nakken og var lidt desperate, men vi fandt heldigvis en løsning, og det var flot kommet tilbage.

Nicki Pedersen var ikke en del af det danske hold, da han i kvalifikationsløbet i Vojens for nylig var på ferie efter aftale med den forrige landstræner.

Derfor ville Hans Nielsen ikke ændre på holdet til fredagens Race Off.

- Vi ved selvfølgelig ikke, hvad der ville være sket, hvis Nicki havde været med. Det er muligt, at han havde kørt bedre, men det er også muligt, han ikke havde.

- Det er svært at sige, men jeg syntes ikke, jeg ville tage den chance, da de fire, vi havde med, havde gjort det fint i Vojens.

- Det er et åbent spørgsmål, om han (Nicki, red.) ville have kørt godt i aften. Han har jo været meget op og ned i år, og jeg syntes ikke, han var helt berettiget til at tage en af de andres pladser på den baggrund, siger landstræneren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip