Har holdt i hånd i 700 år: Arkæologer gør fantastisk fund

“Til døden jer skiller” var ikke nok for et par fra middelalderen. Deres romance har varet ved hele 700 år efter, de blev begravet.

Arkæologer har netop gjort et utroligt fund under udgravningen af et kapel ved landsbyen Hallaton i Leicestershire. 11 skeletter kom op til overfladen, hvoraf to skilte sig ud: Et par, der stadig holder i hånden efter 700 år i graven.

Det skriver Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Tre-årig dreng husker sit tidligere liv - udpeger lig, morder og våben

- Vi har før set skeletter i Leicestershire, hvor par er blevet begravet sammen, siger en arkæolog fra Leicester Universitet.

- Men vi undrer os over, hvorfor de er blevet begravet der? Der er en helt fin kirke i Hallaton. Var det et specielt sted, spørger arkæologen.

LÆS OGSÅ: Danske forskere gør sensationel opdagelse

Èn af teorierne om skeletterne ved kapellet er, at det har været en særskilt gravplads for pilgrimme. Kapellet har nemlig engang været en populær destination for pilgrimsrejsende. En anden teori er, at ligene i sin tid er blevet nægtet begravelse ved kirken, måske fordi de enten har været kriminelle, fremmede eller syge.

Arkæologerne tror, de to skeletter er omtrent lige gamle, men arbejder stadig på at fastlægge deres eksakte alder.
 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip