Har indsamlet 2,2 mio. kr.: Seks-årig skriver bog for at redde syg ven

Lotte Sørensen

|

24/09/2013

Dagens topnyheder

Seks-årige Dylan Siegel blev meget ked af det, da han fandt ud af, at hans ven Jonah Pournazarian havde en sjælden og alvorlig leversygdom. Han ville gerne hjælpe, og hans forældre foreslog, at de solgte nogle kager for at samle penge ind til forskning.

Men Dylan havde større planer end det. Han gik ind på sit værelse og skrev bogen Chocoladebar. For Dylan er chokoladebar lig med sejt, og hele bogen handler om, hvad han synes er sejt.

- Jeg kan lide at svømme. Det er så chokoladebar, skriver han blandt andet i bogen.

Læs også: Samler ind til triatlon-dronning i koma

Dylans mor og far trykte 200 kopier af bogen, som de solgte til en skolefest. Det indbragte 6000 dollars, svarende til over 33.000 kroner.

Det gav familien blod på tanden, og siden har de trykt flere bøger, t-shirts, stofposer og mobil covers. Nu har de indsamlet 400.000 dollars, eller godt 2,2 millioner kroner. Dylans mål er at nå en million dollars, mere 5,5 millioner kroner.

Vennen Jonah lider af leversygdommen glucogenose, der får sukker til at ophobe sig i leveren. Det fører til et alt for lavt blodsukker, der kan give anfald eller koste ham livet. Han lider af den særlig sjældne variant 1B, der betyder, at han samtidig har svagt immunforsvar.

- Jeg blev meget glad for, at min ven ville hjælpe mig med at få det bedre, så jeg kunne føle mig som andre mennesker. Det var så chokoladebar, siger Jonah.

Læs også: Se videoen: Han ærer sin afdøde bror med enorme drikkepenge

Hans forældre er også meget rørte over støtten, som går til forskning i sygdommen.

Dr. David Weinstein er en af de få læger, der forsker i netop glocogenose, og han er imponeret over den lille drengs indsats.

- Hold op, hvor blev jeg chokeret. Han har indsamlet flere penge end alle medicinske fonde og alle tilskud har tilsammen. Nogensinde, siger lægen.

Han har været tæt på at måtte lukke sit laboratorium på grund af pengemangel, men nu kan han i stedet ansætte flere og forske i mulige behandlingsformer. Alt sammen på grund af Dylan og Jonahs venskab.

- Jeg kan lide at hjælpe mine venner. Det er den største chokoladebar, skriver Dylan på sidste side i sin bog.

Se interview med de to drenge og deres forældre i videoen herunder.

Følg Dagens.dk på Faceboko - klik her og vær med