Haugaard om Stoke-skifte: Ikke førstemålmand fra start

Den snart forhenværende FC Midtjylland-målmand Jakob Haugaard nærer ingen illusioner om at gå direkte ind og blive Stoke Citys nye Premier League-keeper.

Haugaard, der onsdag skrev en treårig kontrakt med den engelske klub, er indstillet på, at han i første omgang får en reserverolle i Stoke, hvor Asmir Begovic i de senere år har ageret en solid sidste skanse.

- Det er ikke planen, at jeg skal derover og fra første fløjt være førstemålmand i Premier League. Der må jeg også være realistisk.

- Selvfølgelig er der noget, der skal lægges på mit spil. Der vil helt sikkert også komme en indkøringsfase, hvor jeg lige skal vænne mig til en ny klub, en ny spillestil og en ny kultur, siger Jakob Haugaard i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

Den 23-årige målmand har i det meste af forårssæsonen også fristet en tilværelse som reserve i den nykårede danske mesterklub, hvor svenskeren Johan Dahlin har vippet ham af pinden.

Haugaard tager da også først og fremmest til Stoke for at lære og har allerede talt med sin nye klub om fremtidsudsigterne.

- Jeg har altid haft en drøm om at komme til England. Der er blevet lagt en god plan for, hvordan det forhåbentlig gerne skal gå med mig derovre.

- Jeg har haft en god snak med målmandstræneren, og han virker som om, han kan rykke mig i den rigtige retning. Det lægger jeg meget vægt på. Og så har jeg bare hørt mange gode ting om træningsmiljøet, holdet og trænerne, så det er en optimal løsning for mig.

Jakob Haugaard har i alt spillet 35 kampe for FC Midtjylland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip