Havnearbejder får erstatning efter otte år

En 57-årig tidligere havnearbejder fra Horsens får nu - efter otte års kamp - erstatning for den arbejdsulykke, han var udsat for på Horsens havn.

Vestre Landsret har netop stadfæstet en dom fra Retten i Horsens, hvorefter den 57-årige mand får 536.000 kroner i erstatning fra sin tidligere arbejdsgiver, Jyllands-Terminalen i Horsens.

Den 57-årige mand skulle i april sammen med nogle kolleger losse et skib med jernprofiler på Horsens havn. Midt om formiddagen skulle han kravle ned i lasten via en lodret lejder, men da der manglede et trin, mistede han balancen og faldt flere meter ned på ryggen.

Han slog ryggen og den ene fod og har siden fået tilkendt førtidspension. Han har ikke kunnet arbejde siden.

På grund af en mangelfuld lægejournal ville arbejdsgiveren og dennes forsikringsselskab ikke anerkende, at han havde slået ryggen ved faldet. Han kunne heller ikke bevise, at lejderen manglede et trin.

Sagen endte i retten, hvor tre af hans kolleger fortalte, at der manglede et trin på lejderen.

Disse vidneudsagn og det faktum, at han trods lumbago og andre rygsmerter havde arbejdet på fuld tid op til ulykken, betød, at både byretten og landsretten finder det bevist, at han var faldet, fordi lejderen var defekt.

Der var således sammenhæng mellem faldet og hans nuværende tilstand.

Da arbejdsgiveren ikke forud for arbejdet havde gennemgået arbejdsstedet, er han ansvarlig for ulykken og skal betale de 536.000 kroner med renter tilbage fra 2006 samt sagens omkostninger med 50.000 kr.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip