Hedebølge afblæst: Våd og lummer afslutning på sommeruge

Weekendens varme solskinsvejr fortsætter ind i den kommende uge, men efter nogle hede sommerdage falder temperaturen en smule, og regnvåde skyer får overtaget.

- Det ser ud som om, at vi slipper for decideret hedebølge, men det bliver stadig varmt, siger vagtchef Frank Nielsen fra DMI.

Mandag til torsdag ligger temperaturerne mellem 23 og 28 grader i dagtimerne, og der kommer masser af solskin. Dog kan de sydvestlige egne begynde mandagen med lidt skyer, da regnen presser sig på fra Tyskland. Men sønderjyderne slipper med skrækken.

- Det kan godt være, at der er nogen, der er lidt skræmt her til morgen. Der har været en del skyer og noget torden lige syd for den danske grænse, lyder det fra vagtchefen.

Natten til fredag skifter sommervejret. Efter nogle svingende prognoser regner meteorologerne nu med, at der driver våde skyer ind over landet.

De nordlige egne vil stadig opleve en del sol fredag, mens der mod syd og øst kommer regn- og tordenbyger. Risikoen for byger med bulder og brag forsætter resten af weekenden.

- Det sætter selvfølgelig også lidt præg på temperaturen, men det bliver ikke koldt, siger Frank Nielsen.

Lørdag og søndag bliver det op til cirka 25 grader, lyder prognosen fra DMI.

/ritzau/

 

Dagens Gossip