Hedegaard: Krav om løsladelse kom fra højeste sted

De tyrkiske myndigheders har i en officiel udtalelse forklaret, at de var imod løsladelsen af Lars Hedegaards formodede attentatmand, og at det var en domstol, som stod for frigivelsen.

Den forklaring køber Lars Hedegaard dog ikke. Han tror, at kravet om løsladelse kom fra "højeste sted".

- Jeg tror ikke meget på, at der findes nogen skarp deling mellem den politiske statsmagt og domstolene. Det har vi i en retsstat, og Tyrkiet er ikke en retsstat. Den her slags sker efter min vurdering ikke uden, at Erdogan (præsident, red.) er inde over, siger Lars Hedegaard til Ritzau.

Lars Hedegaard blev for omkring to uger siden orienteret om, at den formodede attentatmand "BH" var blevet løsladt. De tyrkiske myndigheder tror ifølge den officielle udtalelse, at han fortsat er i Tyrkiet.

Det har Lars Hedegaard ikke den store tiltro til.

- Jeg ved jo ikke, om det er løgn eller bedrag. Det er lidt af et cirkus. Hvis han er i Tyrkiet, så må de jo vide, hvor han er, men det tvivler jeg på, siger Lars Hedegaard.

Det formodede drabsforsøg skete den 5. februar sidste år, hvor Lars Hedegaard blev forsøgt skudt uden for sit hjem på Frederiksberg.

"BH" blev dog først tilbageholdt og anholdt i Tyrkiet i slutningen af april i år, hvorefter de danske myndigheder krævede udlevering.

Da det ifølge den officielle udtalelse var en domstol, som stod for løsladelsen, ser Lars Hedegaard frem til at høre, om de danske myndigheder vil kræve en ny udlevering af "BH".

- Jeg tror dog ikke, at der sker mere i den her sag. Jeg ville gerne, at han blev udleveret til retsforfølgelse i Danmark, men det er der ingen udsigt til. Han er over alle bjerge, siger Lars Hedegaard.

Torsdag klokken 10 er der møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor udenrigsminister Martin Lidegaard (R) vil komme med en redegørelse omkring forløbet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip