‘Hej, jeg hedder Ella, og jeg har herpes’: Derfor fortæller hun om sin kønssygdom som det første

‘Jeg har herpes’ er ikke umiddelbart det første, man siger, når man rækker hånden frem til et håndtryk.

Men det er lige præcis, hvad 22-årige Ella Dawson siger, når hun møder et nyt menneske.

Og det gør hun for at sætte fokus på kønssygdommen og fjerne tabuet.

Læs også: Bryder tabu: Kvinde viser, hvad der gemmer sig under hendes stomipose

New Yorkeren Ella Dawson fik herpes for to år siden, og nu er hun træt af at høre folk lave jokes om den smitsomme virus-sygdom..

Hun fortæller Women’s Health, at hun blev svært overrasket, da hun fik konstateret kønssygdommen, der viser sig ved små væskende blærer, der svier og klør.

- Det gav ingen mening, da jeg aldrig nogensinde har haft ubeskyttet sex. Hvordan kunne jeg har fået det, når jeg altid har været så forsigtig?, spørger hun.

Men da hun fandt ud af, hvor nem den er at få - også selvom man bruger kondom - valgte hun at kæmpe for at få sygdommen accepteret som samtaleemne - lige som man afslappet kan tale om allergier, fortæller hun.

- De fleste blev overraskede, nysgerrige og utroligt nok interesserede i at høre nogens oplevelse med en sygdom, som de ikke vidste noget om, siger hun.

Læs også: Solarier kan svømme i herpes og lortebakterier

Efter hun begyndte at fortælle om sin herpes, har hun oplevet to afvisninger fra fyre - den ene fik endda angstudløst næseblod.

Men det lykkedes hende også at få ‘en smuk bryder’ på krogen, som trak på skuldrene over sygdommen, som han kaldte ‘blot en huddsygdom’ 

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip