Hele Danmark får anonym stofbehandling

Mennesker, der ønsker at komme i anonym stofbehandling, kan nu få hjælp i den kommune, de bor.

Fra 1. juli bliver kommuner over hele landet pålagt at tilbyde anonym behandling til folk i arbejde eller under uddannelse, hvis man ikke har "andre sociale problemer", som der står i loven, skriver Berlingske.

Projekt Anonym Stofbehandling (PAS) har gennem de seneste år behandlet flere hundrede københavnere, som bliver beskrevet som "ressourcestærke"

- Det er folk med familier, fædre og mødre med velfungerende liv som alle andre. Og så ryger de bare lige hash i hverdagen eller fester med kokain i weekenden, siger Iben Jensen, misbrugsbehandler i PAS til avisen.

Projektet har kørt siden 2011, og erfaringen er, at langt flere kommer i behandling og får hjælp, hvis man ikke skal registreres med cpr-nummer og navn.

I 2013 og 2014 var antallet af borgere i PAS-behandling i København henholdsvis 138 og 212.

Speciallæge Henrik Rindom fra Stofrådgivningen glæder sig over, at den anonyme stofbehandling nu tilbydes i hele landet.

Henrik Rindom dokumenterede i sin tid behovet for behandling blandt mennesker i arbejde i en rapport, der førte til oprettelsen af forsøgsordninger i Odense og København.

/ritzau/

Dagens Gossip