Hele Jamaicas antidoping-ledelse går af

Skrevet af admin

|

23/11/2013

Dagens topnyheder

Dopingproblemerne i Jamaica har nu fået konsekvenser for hele ledelsen i landets antidoping-organisation JADCO. Det fortæller Jamaicas minister med ansvar for sport lørdag.

- Ledelsen har taget en beslutning i nationens interesse, og for at give plads til en omstrukturering af organisationen, siger ministeren Natalie Neita Headley i en pressemeddelelse.

Jamaicas antidopingorganisation har været under beskydning siden en tidligere medarbejder tidligere i år fortalte, at Jamaica kun havde lavet én dopingtest uden for konkurrence i perioden fra februar 2012 og frem til OL i London seks måneder senere.

Det var et problem fordi flere af nationens kendte atletikudøvere er testet positiv for doping i år.

Den tidligere verdensrekordholder på 100 meter, Asafa Powell, den dobbelte OL-guldvinder på 200 meter Veronica Campbell-Brown og Sherone Simpson er alle blevet taget for doping i 2013.

Verdensmesteren på 100 meter Usain Bolt har appelleret til, at Jamaica får løst problemerne, for de har blandt andet kostet ham en stor sponsoraftale.

Verdensorganisationen Wada har også tidligere i år været ude med riven efter Jamaica. Nationen er blevet truet med udelukkelse fra OL i Rio i 2016.

/ritzau/