Helenius: Led af depression og pillemisbrug i England

Flere måneders kamp mod depression, dødsangst og pilleafhængighed var medvirkende til, at fodboldspilleren Nicklas Helenius ikke slog til efter skiftet til Aston Villa i sidste sæson.

Den tidligere landsholdsspiller, der nu er udlejet til AaB, startede ellers godt i England, men nedturen startede, da han blev syg af en campylobacter-lignende bakterie.

- Jeg kendte ikke min krop så godt, og jeg vidste ikke, hvilke efterveer sådan en bakterie kan føre med sig. Jeg anede ikke, hvad det var.

- Jeg troede, jeg var ramt af en frygtelig nervesygdom eller en alvorlig kræftsygdom. Det var pissehårdt, og det slog mig bagover, siger Helenius i et interview med tv3sport.dk.

- Det hele blev kun værre. I januar måned var jeg stresset, og depressionen ramte mig. Jeg kunne slet ikke få ro på nerverne, og fysisk gjorde det simpelthen så ondt, når jeg bevægede mig på en fodboldbane. Det føltes som om, jeg havde revet en masse ledbånd over, fortæller han.

For at få sovet om natten begyndte Helenius at tage sovepiller, som han efterhånden blev afhængig af.

- Jeg var fuldstændig som en narkoman, og i en periode tog jeg dem hver nat i halvanden måned. Det var noget værre lort, for sådanne piller er fyldt med skidt og møg, og de gjorde kun mine fysiske smerter værre, siger han.

En hjerneskanning gav ham i februar vished om, at der ikke var noget alvorligt galt, og med hjælp fra en psykolog lykkedes det at droppe sovepillerne og komme på fode igen.

Nu forsøger Nicklas Helenius at genrejse karrieren i AaB. Oplevelsen i England har ikke taget modet fra ham, og skulle muligheden opstå, er han klar til en ny tur til udlandet.

- Man skal ikke tage fejl. Jeg har lært af det, jeg har været igennem, og kommer muligheden, vil jeg have mod på at tage af sted igen. Lad mig dog understrege, at den eneste plan lige nu er, at jeg skal tilbage i topform. Hvad der sker sidenhen, må vi vente og se, siger Helenius.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip