Helge Adam: Overrasket over Barfoeds exit inden valg

Tidligere medlem af Folketinget for de Konservative gennem mere end tyve år Helge Adam Møller har set partiledere komme og gå.

Otte forskellige partiledere har Helge Adam Møller arbejdet under siden midtfirserne, og selvom han ikke skal arbejde tæt sammen med Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen, er veteranen sikker på, at han er det helt rigtige valg for partiet.

- Jeg tror, at Lars Barfoed har erkendt, at han ikke kan føre partiet videre og komme længere. Så jeg synes da, at det er bedre at gøre det inden et valg, for det skaber ny energi og engagement, siger han.

Spørgsmål: Kommer det bag på dig, at man skifter formand nu, hvor man risikerer at der kun er få måneder til et valg?

- Ja, jeg blev lidt overrasket. Jeg havde måske troet, at Lars Barfoed havde ventet til efter et valg, men det er den rigtige beslutning, når man først har sagt, at man ikke skal være leder om et til to år, siger Helge Adam Møller.

- Det giver også en omtale, som vi ikke har fået for meget af. Vi trænger lidt igennem medierne i de her dage, siger han.

Helge Adam Møller var selv en trofast støtte, dengang han overtog roret efter Lene Espersen, der trak sig tilbage i 2011.

Dengang blev det entydigt fremhævet som en kvalitet ved Lars Barfoed, at han måske ikke havde den store karisma, men at han til gengæld signalerede grundighed og troværdighed.

Spørgsmål: Nu fremhæver man så igen behovet for at sælge billetter efter Lars Barfoed, skal vi nu have karismaen ind igen?

- Joh, men nu tror jeg, at vi er kommet i den helt usædvanlige situation, at Søren Pape både er grundig og troværdig og som samtidig kan begejstre. Folk slår øreflapperne ud, når han taler, siger Helge Adam Møller.

Ifølge Helge Adam Møller har Lars Barfoeds valg om at trække sig "modnet sig" i selskab med andre.

- Det er noget, han har overvejet i op mod et halvt år, og så er det noget, han har talt med sine nærmeste om og så er idéen modet. Men jeg er sikker på, at hvis han havde ønsket at blive som formand, så havde han også været leder, i hvert fald til efter et folketingsvalg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip