Helle Ib: Fra slemt til værre for regeringens fumlegænger

Skrevet af admin

17/09/2015

Mest læste i dag

Situationen for forsvarsminister Carl Holst (V) er gået fra "dårlig til værre", lyder det fra Børsens politiske kommentator, Helle Ib.

Hun mener, det belaster ministeren, at et enigt Region Syddanmark onsdag har slået fast, at indicier peger på, at den kommunalt ansatte Christian Ingemann fungerede som Holsts personlige assistent under valget - selvom dette er i strid med reglerne.

Ministeren selv har været tavs om mødet i Region Syddanmark, men torsdag vil han blive tvunget til at gå pressen i møde, fordi han er indkaldt til samråd om Irakkommissionen - En situation der uden tvivl bliver "ubehagelig" for ministeren:

- Sagen falder samtidig med, at han skal i samråd om en af de sager, der er med til at tegne et billede af, at han har fået en dårlig start i Forsvarsministeriet, siger Helle Ib.

Ifølge hende, er det særligt ministerens egen håndtering af sagen, hvor han kategorisk har nægtet at have haft Ingemann som sin personlige assistent, der har bragt ham i knibe:

- Man ser ofte i sådan nogle sager som den her, hvor det kan diskuteres, hvor stor synden er, at sagerne kan vokse sig store alene på grund af hovedpersonens håndtering.

- Og det kan være, at hans kategoriske udsagn faktisk har provokeret nogle i det sydjyske til at kaste sig mere indgående ind i at finde ud af, hvad der er ret og vrang i sagen, siger Helle Ib.

Hun mener absolut ikke, at hans egen håndtering af sagen har været smart, men understreger også, at det er meget sjældent, at det parlamentariske grundlag ryger for en minister.

Til gengæld kan Holst regne med måneder i mediernes søgelys, indtil der falder en vurdering fra Statsforvaltningen, der bliver den næste konkrete afgørelse, som støttepartierne og Venstre kan forholde sig til og træffe afgørelser ud fra.

- I øjeblikket er han regeringens fumlegænger, og han har fået skrammer, der kan gøre hans spillerum smallere i en lang periode, lyder vurderingen.

/ritzau/