Hemmelige forhandlinger afgør skæbne for Rønnes slagteri

For de bornholmske slagteriarbejdere ligner mandagen enhver anden arbejdsdag - og så alligevel ikke. For mens der atter bliver slagtet grise hos Danish Crown i Rønne, forhandles der i København intenst om slagteriets fremtid.

Dansk Industri og slagteriarbejdernes fagforening NNF har taget hul på en sidste omgang forhandlinger om slagteriets fremtid og 190 arbejdspladser, men ingen af parterne vil afsløre, hvad der har fået parterne tilbage til forhandlingsbordet, eller hvor længe fristen er udskudt.

Hos Danish Crown bekræfter man, at slagteriarbejderne i Rønne er mødt på arbejde som vanligt, og ellers har man ingen kommentarer til forhandlingerne. Nogenlunde samme melding lyder fra NNF.

- Fødevareforbundet NNF og DI har besluttet at sætte sig til forhandlingsbordet for at gøre et sidste forsøg på at finde en redningsplan for Danish Crowns slagteri i Rønne på Bornholm, skriver NNF og DI på deres hjemmesider.

- Det betyder samtidig, at Danish Crowns deadline for, hvornår der skal ligge en plan, er kortvarigt udsat. De kommende dage må vise, om der findes en løsning, eller om slagteriet må lukke. Fødevareforbundet NNF og DI har ikke yderligere kommentarer til forhandlingerne, lyder det.

Administrerende direktør for Danish Crown Pork, Jesper Friis, sagde søndag aften til Ritzau, at der under forhandlingerne er opstået nogle ekstra muligheder, som der er behov for at sondere.

Tirsdag aften i sidste uge brød forhandlingerne om slagteriets fremtid sammen. Danish Crown truede herefter de ansatte med lukning, hvis ikke de siger ja til at gå otte procent ned i løn.

Slagteriet gav NNF frist til mandag klokken 09 til at takke ja til forslaget, men parterne forhandler altså nu igen.

I månedsvis har Bornholms Regionskommune, øens landmænd og slagteriarbejderne forsøgt at finde en løsning på, hvordan der kan holdes liv i slagteriet, der er en af øens største private arbejdspladser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip