Hemmeligheden bag en god nats søvn: Du skal børste tænder i mørke

Det tangerer noget, der ligner tortur, når man ligger i sengen og vrider sig i frustrationer over ikke at kunne falde i søvn.

Tikkende forsvinder timerne i mørket, mens næste dag bliver mere og mere uoverskuelig.

Nu har forskere fra Oxford University muligvis fundet frem til hemmeligheden bag en god nattesøvn ud i én køre.

Og der er ikke så meget hokus pokus i deres resultater. 

De engelske forskere i neurologi har fundet ud af, at man bare skal børste tænder i mørke, hvis man vil have en solid tornerosesøvn.

Et skarpt lys på badeværelset kan nemlig være med til opkvikke den ellers trætte krop, forklarer professor Russel Foster fra det prestigefyldte universitet til Daily Telegraph.

Døgnets naturlige lysniveauer fortæller normalt kroppen, om vi skal vågne op eller geare ned. Op på dupperne eller ned i tempo, du ved. 

Læs også: 7 tydelige tegn på at du er stresset og bør geare ned – eller søge hjælp

De kunstige lyskilder påvirker derimod vores hjerne på en sådan måde, at hjernen bliver hæmmet til at frigive hormonet melatonin, hvilket ellers hjælper os med at falde i søvn. Derimod aktiveres de neuroner, der får hjernen til at være vågen, hvilket i sagens natur ikke er godt, når man skal falde til ro i sengen.

- Folk dæmper typisk lyset om aftenen, hvilket hjælper kroppen med at blive klar til at sove, men så går de ud på badeværelset, hvor de tænder lyset og børster tænder, siger Russel Foster.

Det kan undgås, hvis man børster tænder i mørket, lyder det fra den kvikke professor.

De fleste mennesker har brug for mindst syv-otte timers søvn om natten.

Mangel på søvn er forbundet med angst, depression, diabetes, hjertesygdomme og en øger risiko for at blive ramt af ulykker.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip