Hemmeligheden bag et lykkeligt ægteskab

Forskere fra Rutgers University i USA, har fundet opskriften på det gode ægteskab, skriver sciencedaily.com.

- Når konen er tilfreds med ægteskabet, så er hun tilbøjelig til at gøre meget mere for sin mand, hvilket har en positiv effekt på hans liv, siger Deborah Carr, der er sociologiprofessor på School of Arts and Science om resultaterne.

Undersøgelsen bygger på svar fra 394 amerikanske par, der i gennemsnit har været gift i 39 år. Resultatet af svarene viste, at der er en direkte forbindelse mellem deres opfattelse af ægteskabet og deres livsglæde.

Læs også: 10 ting folk i velfungerende parforhold gør anderledes

- For begge parter var det forbundet med højere livskvalitet at være i et velfungerende ægteskab, siger Deborah Carr, der har været tovholder på projektet.

Undersøgelsen viste også, at kvinderne bliver mere påvirkede end mændene, hvis modparten bliver ramt af sygdom.

- Vi ved, at når en partner bliver syg, så er det ofte kvinden, der tager sig af plejedelen. Det kan være en stressende oplevelse. Men når kvinden bliver syg, så er det ikke manden, men datteren, der ofte står for plejen, siger Deborah Carr om resultaterne af undersøgelsen.

Så derfor er det vigtigt, at manden holder konen glad i ægteskabet, ellers så gør hun livet surt for ham, hvis man altså skal tro den amerikanske undersøgelse.