Henry Kissinger klarer sig godt igennem hjerteoperation

Den tidligere amerikanske udenrigsminister og nobelprismodtager Henry Kissinger har gennemgået en hjerteoperation på et hospital i New York. Han har det efter omstændighederne godt.

91-årige Henry Kissinger har ifølge hospitalet fået udskiftet en hjerteklap.

Den tyskfødte jødiske flygtning var udenrigsminister under de republikanske præsidenter Richard Nixon og Gerald Ford og har haft fingrene nede i adskillige væsentlige sager gennem historien.

Han er blandt andet kendt for at åbne diplomatiske forbindelser til Kina, forhandle nedrustningsaftaler med Sovjetunionen under Den Kolde Krig, søge fred i Mellemøsten og at have landet en fredsaftale i Vietnam.

Det sidste modtog han i 1973 Nobels fredspris for sammen med en af de nordvietnamesiske ledere, Le Duc Tho. Den såkaldte Paris-aftale skulle føre til våbenhvile og fred i Vietnam, men det skete først nogle år senere, da nordvietnameserne i 1975 løb Saigon over ende.

Mange roser Henry Kissinger for at være ekstremt dygtig og have bred erfaring, mens hans modstandere betegner ham som en krigsforbryder, der har støttet diktaturer i særligt Latinamerika.

Da Henry Kissinger forlod politik, startede han et konsulentfirma i New York. Han har også været en del af flere udenrigspolitiske selskaber, skrevet bøger og kommenteret internationale forhold i medier.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip