Her åbner homo-venlig moské

Den sydafrikanske muslimske akademiker Taj Hargey har taget en, hans religion taget i betragtning, kontroversiel beslutning: Han har åbnet en moské i Cape Town, hvor bøsser og lesbiske er velkomne.

Det skriver BBC.

LÆS OGSÅ: Skuespillerinde kvitter religion for alkohol

På trods af en ikke uanseelig mængde dødstrusler fra det lokale muslimske samfund, har Taj Hargey en klar vision for det nye centrale bedested:

- Vi åbner moskéen for åbentsindede mennesker, ikke for de snævertsynede, siger han til BBC.

Moské-stifteren er professor ved et muslimsk undervisningscenter i britiske Oxford. Ifølge ham skal inititiativet hjælpe til at modvirke den voksende muslimske radikalisering i landet. Med andre ord mener han, det er på høje tid med en “religiøs revolution”:

- For 20 år siden i Sydafrika var der en fredelig revolution, der gik fra apartheid til demokrati, og vi har brug for en tilsvarende udvikling inden for religion, siger Taj Hargey.

LÆS OGSÅ: Ung mand farer i flint over 'udansk' bygning i København

Det revolutionære ved den nye moské er ikke kun ubegrænset adgang for homoseksuelle - også kvindernes rettigheder er i højsædet. Kvinder skal nemlig både have lov til at føre bønnerne an og til at bede i samme rum som mændene.

Det store, lokale muslimske samfund i Cape Town tyr nu til de sociale medier for at kritisere den revolutionære moské, og ved åbningen forsøgte en stor gruppe af dem at blokere.

LÆS OGSÅ: Spansk model tager drastisk karriereskifte - Se, hvad hun laver nu

Men Taj Hargey står fast. Han vil “genoplive den originale moské, som den blev udtænkt af profeten Muhammed, hvor der ikke var nogen grænser”:

- Idéen om, at kvinden skal være usynlig, er en opfindelse, der er kommet efter Muhammed - desværre er det blevet dybt forankret, siger Taj Hargey.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip