Her boede 200 portugisiske metroarbejdere

Ét bad til 200 mænd. Det var, hvad udenlandske metroarbejdere blandt andet havde af forhold, da de boede i en tidligere erhvervsbygning på Rødovrevej i Rødovre. 

Politikeren Mattias Tesfaye har besøgt metroarbejdernes bolig og skriver om sin oplevelse på Facebook. 

De portugisiske metroarbejdere er ansat af det irske vikarbureau ICDS. Bebyggelsen er ikke godkendt af brandmyndighederne til beboelse og ejendommen fremstår meget slidt. - Jeg snakkede kort med flere af portugiserne jeg mødte, men de var ikke særligt snaksalige. "No english, no english", sagde de, fortæller Mattias Tesfaye på sin profil.

Læs også: Østfirmaer snyder dansk byggekontrol

Det er lykkedes Rødovre Lokal Nyt at interviewe Joao Santos fra Porto. "Det her er ikke et sted for mennesker", sagde han. "Det er ligesom at bo i et fængsel. Jeg har ikke ordentlig mulighed for at lave varmt mad og vi har ingen køleskabe. Vi bor måske 200 arbejdere her i bygningen, og vi har kun ét bad her på 1. sal og det er i dårlig stand,” fortalte Joao, der gerne vil have at danskerne kender sandheden.

- Borgmester Erik Nielsen (S) kalder denne afsløring uværdig for Danmark. Jeg er enig, lyder det fra Mattias Tesfaye. 

Ifølge Metroselskabet har de 200 portugisiske metroarbejdere nu fået helt nye boligforhold, da man har reageret forholdvis hurtigt efter Mattias Tesfayes statusopdatering og flyttet alle mand på et hotel, oplyser de til Dagens.dk. 

 

Dagens Gossip