Her er 5 madvarer, som skader dine tænder

Børst tænder to gange om dagen, spis ikke for meget slik, og drik ikke for meget kaffe. Der er masser af advarsler og gode råd, når det handler om at passe på dine tænder.

Her er fem madvarer, som du ifølge huffingtonpost.com bør undgå, eller skære ned på dit indtag af, hvis du vil bevare dit sunde smil.

Læs mere: Puha: Så mange af os børster ikke tænder

Tørret frugt
Selvom tørret frugt er sundt, er det også hårdt ved dine tænder. Rosiner, tørrede abrikoser og svesker - det sætter sig i mellemrummene og efterlader masser af frugtsukker.

Brød
Når du spiser hvidt brød, får du masser af sukker. Når du tygger brødet, sætter det sig mellem dine tænder og bliver et festmåltid for bakterier.

Alkohol
Hvis du drikker for meget alkohol, bliver din mund tør. Det kan med tiden føre til huller i tænderne og tandkødssygdomme.

Læs mere: Børster du dine tænder rigtigt: Her er 5 fejl

Surt slik
De fleste ved, at det ikke er godt for deres tænder at spise slik. Men det sure slik er ekstra skidt for dine tænder, fordi det har et utroligt højt syreindhold, der kan nedbryde din tandemalje.

Bær
Madvarer med mange pigmenter kan misfarve dine tænder. Det kan være en god idé at skylle din mund, når du har spist bær, hvis du gerne vil passe på dit hvide tandsæt.

 

Dagens Gossip