Her er de gode råd til konfliktløsning

Problemer, hvad end det er af den følelsesmæssige eller den praktiske slags, opstår for os alle. Men visse typer mennesker er bedre til at håndtere dem – og måske også at undgå dem helt til at begynde med.

Og det kan vi andre lære meget af, mener Roya R. Rad, der er professor i psykologi.

Først og fremmest så mener hun, at den slags mennesker er rigtigt gode til at bruge begge hjernehalvdele, det vil sige, at de både kan bruge deres intuition og deres logik, når de står i situationer, som hurtigt ville blive uoverskuelige for andre. Det skriver hun til Huffingtonpost.co.

Psykologiprofessoren kommer med ti egenskaber, der kendetegner mennesker, der er gode til at løse problemer. 

1) De vil ikke altid have ret

Gode problemløsere har ikke et indgroet behov for at få ret i alle situationer. De vil hellere finde den rigtige løsning på det aktuelle problem.  

2) De kan klart se problemet

For disse mennesker er det meget let at lokalisere præcist, hvad problemet er. Det vil sige, at de ikke lader billedet mudre til af småkonflikter, der opstår omkring problemet. Det gør det lettere at sætte ind, lige der hvor det vil hjælpe mest.

Vred på chefen eller veninden? Sådan klarer du dine konflikter, se hvordan på Femina.dk

3) De er gode med ord

Denne type er god til at interagere med andre og har let ved at opnå en god forbindelse til andre. Det gør det enklere at finde gode kompromisser, så alle er tilfredse.

4) De tænker på andre end dem selv

De er ikke fikserede på deres egne behov, men har forståelse for, at der er andre måder at tænke på og er i stand til at kigge på andre mulige løsninger end deres eget forslag.

Glemmer du at lytte efter, når I skændes? Se, hvad du skal gøre, på Femina.dk

5) De har rimelige forventninger

De gode problemløsere har ikke skyhøje og urealistiske forventninger til, hvordan udfaldet vil være. De vil gerne opgive deres idealisme og principper til fordel for den bedste løsning for alle parter.

I det hele taget er denne type mennesker ikke specielt frygtsomme. De er ikke bange for at håndtere problemer, de er ikke konfliktsky. Hvis du frygter et udfald af en situation, vil det kunne sløre din logiske sans, som er rigtigt vigtig, når du skal finde den gode løsning på et problem, fastslår Roya R. Rad.

Lisbeth Madsen, FEMINA/NewsDesk  Aller Media

 

Dagens Gossip